dilluns, 21 de maig del 2012

QUÈ ÉS UN GRUP DE SUPORT A LA LACTÀNCIA MATERNA



Aquesta entrada és per aclarir qui som, què fem i com ho fem. Perquè ens trobem amb molta gent que té una idea distorsionada del que és un grup d'alletament.


Reproduim un text on s'explica:


Els grups de suport a la lactància materna han nascut per iniciativa de nombroses mares conscients que donar el pit requereix un aprenentatge, que no sempre resulta fàcil, i que, de vegades, les dones necessiten el suport d’altres dones amb experiència per poder alletar amb èxit els seus nadons. 
Són grups d’ajuda mútua que funcionen com a punts de trobada i d’informació, i també com a centres de recursos i de serveis. Estan coordinats per les assessores de lactància, mares experimentades que han alletat els seus fills i disposen de formació específica. 
Els grups de suport complementen l’assistència que ofereixen els serveis de salut, i cobreixen tots els aspectes relacionats amb l’alletament. 
Embarassades, mares, pares, nadons, familiars i amics es troben en un espai on es parla d’alletament, comparteixen experiències, alegries i dificultats, dubtes i diferents solucions, i gaudeixen d’un ambient acollidor. 
Els serveis que ofereixen habitualment els grups de suport inclouen reunions informatives periòdiques, atenció personalitzada, telèfon d’urgències, servei de biblioteca, material de consulta en paper i en línia, vídeos, préstec de material específic d’alletament matern i organització d’iniciatives de sensibilització social. 
Tots aquests serveis són gratuïts i l’assistència als grups és voluntària.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada